ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ

Απόσπασμα από το Nos: Book of the Resurrection του Miguel Serrano
Μετάφραση: Δημήτρης Τσουμάνης
Πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου: Nos: Libro de la Resurrección (1980)

Και καθώς η έσχατη δοκιμασία αυτής της μύησης λάμβανε χώρα εκείνη την αρχαία νύχτα, με έναν άντρα και μια γυναίκα ξαπλωμένους γυμνούς τον έναν δίπλα στον άλλον, χωρισμένους από ένα ξίφος,  χωρίς να κατέχουν ο ένας το φυσικό σώμα του άλλου, του εξήγησε με τη μελωδική φωνή της γεμάτη λαχτάρα για την αιωνιότητα: «Το φως δεν έρχεται απ’την ανατολή. Το φως είναι  φως αληθινό μονάχα στα βάθη του μεσονυκτίου. Τώρα είναι τα βάθη του μεσονυκτίου. Οι ακόλουθοι του Λούσιφερ, του Άστρου της Αυγής, δεν εκλιπαρούν να γίνουν δεκτοί στον ουρανό. Απαιτούν να γίνουν, επειδή αισθάνονται ότι έχουν κάνει κάθετι το δυνατό για να αξίζουν την θεοποίηση. Στο τέρμα του μονοπατιού μας δεν μας περιμένει καμία συγχώνευση με έναν Θεό ή σωτήρα. Το μονοπάτι μας δεν είναι το μονοπάτι της έκστασης των αγίων αλλά το μονοπάτι του διαχωρισμού των μάγων, των Λευκών Θεών που έχουν απορροφηθεί στις πηγές της δημιουργικής ενέργειας. Δημιουργώντας κόσμους, αγαπώντας ο ένας τον άλλον μέσα και έξω από την αιωνιότητα. Εμείς δεν εκπλιπαρούμε, όπως ο σεληνιακός τροβαδούρος: “Πάρε μας πίσω από εκεί που μας πήρες!” Θα δοκιμάσουμε και θα αλλάξουμε τον Θεό, δίνοντάς του ένα πρόσωπο. Γι’αυτό, αγάπη μου, μην κατακτήσεις το σώμα μου. Ας μην δημιουργήσουμε παιδιά της σάρκας. Θα σε γεμίσω με τον γιό του θανάτου. Και οι δυο μας, θα παραμείνουμε παρθένοι.»

«Καταλαβαίνω,» ψιθύρισε. «Η αγνότητα του ιερού πολεμιστή είναι η ευγένεια της σεξουαλικής του πράξης, η άρνηση της ανοχής σε κάθετι που είναι κτηνώδες, γιατί το αίσθημά του για την ομορφιά αυτής της πράξης τον εμποδίζει από το να πράξει έτσι. Ο Πληγωμένος Βασιλιάς το είπε αυτό επίσης.»




«Είναι μια άυλη αμετάκλητη στάση. Το Γκράαλ δεν ανέχεται αχαλίνωτα πάθη, αγαπά την ευσεβή αυτοσυγκράτηση, μια στάση σεβασμού. Και δεν πρόκειται να καταστρέψω την μαγική σου αρρενωπότητα, χωρίζοντας τη σάρκα σου και τη δική μου, δίνοντας σου παιδιά της σάρκας για να δοθούν νέες ευκαιρίες σε άλλα άτομα, όταν μια τόσο μεγάλη δυνατότητα υπάρχει ήδη για εμάς. Δεν θα σε δελεάσω να αγαπήσεις το σώμα μου με τον μοναδικό τρόπο που είναι γνωστός στην εποχή του σκότους, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο θάνατος θα σε καταπιεί. Δεν θα γίνω ποτέ η Μεγάλη Μητέρα που καταβροχθίζει, το Αρχέγονο Θήλυ, που θα σε μετατρέψει σε έναν ηττημένο πολεμιστή, που θα ζει σε ένα όνειρο από ανεκπλήρωτες δόξες. Θα είμαι Αυτή που σε οδηγεί στον ουρανό. Γιατί είναι η μαγική σου αρρενωπότητα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διασχίσουμε το ποτάμι του θανάτου. Η ιερή αρρενωπότητά σου θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στη ζωή. Θυμάσαι τα λόγια του ασκητή του Γκράαλ; : “Θα γίνεις γυναίκα αν αγαπήσεις το σώμα μιας γυναίκας.” Και έτσι είναι: γιατί μόνον εκθηλυμένος θα μπορούσες να ικανοποιήσεις τις ερωτικές ευαισθησίες του φυσικού σώματος μιας γυναίκας. Ο αγνός πολεμιστής είναι ο πιο αρρενωπός. Να κατέχεις το σώμα της αγαπημένης σου σημαίνει να χάνεις την ψυχή σου. Η αληθινή κατοχή είναι η νοητική κατοχή όλων των άλλων σωμάτων της. Με την ανάμνηση της αγαπημένης σου στην καρδιά, θα κατακτήσεις το Γκράαλ. Ο αληθινός οργασμός δεν είναι σωματικός αλλά ένας άλλος που είναι χωρίς τέλος, και που παράγεται από την επαφή σου με τα αόρατα σώματά μου, εκεί όπου θα βρεις το άρωμα του φυσικού μου σώματος, τη θέρμη των χειλιών μου, τον ερωτικό παλμό του αίματός μου να δυναμώνει. Όπως θα βρω σε εσένα. Πρέπει να ανακαλύψουμε  τον έρωτα αυτόν μαζί, όταν δεν είμαστε πια φτιαγμένοι από ύλη θνητή αλλά από ερυθρή, άφθαρτη ύλη. Αγαπώντας το σώμα μου, που κείτεται δίπλα σου, θα το κάνεις ακόμη πιο υλικό, θα το μετατρέψεις σε ένα σώμα από μόλυβδο»